Kale Seramik Evleri

uskudar siteleri

Kale Seramik Evleri , Üsküdar İlçesi, Güzeltepe Mahallesi Küçük Namazgah Caddesi üzerinde 10 bin 111, 47 metrekare arsa üzerinde 19 blok 90 betonarme villa ve 88 konuttan oluşan butik bir sitedir.

Çanakkale’deki Çanakkale Seramik fabrikalarının çalışanları, İstanbul’da konut sahibi olmak isteğiyle bir kooperatif kurulmuş ve Güzeltepe’deki bu arazide Mimar Cengiz Bektaş tarafından tasarlanmıştır. 
Evler üç katlıdır. Alt katta mutfak, banyo ve bir oda; orta katta yaşama mekânı (salon) ve üst katta da iki oda ve bir banyo yer almaktadır.

uskudar siteleri

 

37.5 m2 tabana oturan üç katlı bu dikey evlerin en özel yanı, alt kattan çıkılan kimi küçük, kimi biraz büyük, ama konumlanışı ile belli bir mahremiyete sahip olan bahçeleri. Arazideki yüzde 40’lık eğim nedeniyle kimi bahçeler taş duvarlar üzerinden açıklığa bakıyor kimileri kuytuda kalıyor ve hiçbiri birbirine benzemiyor. Bahçeye hem mutfaktan hem odadan açılan geniş kapılar ile planın biçimlenişi, kapıların önündeki sert zemin alanın ve bahçenin içerinin adeta uzantısı gibi algılanmasına neden oluyor. Bunun en büyük göstergesi de insanların bahçelerini yılın çok büyük bölümünde hatta kışın dahi kullanmalarıdır. Özellikle bahar ve yaz aylarında küçük bahçelerinde akşamüstleri günlük rutinin bir parçası haline gelen çiçek sulama seanslarında karşılaşıp sohbet etme imkanı bulabiliyorlar ve yine bahçeler bu evleri kedi ve köpek besleyenler için de ideal hale getiriyor.

uskudar siteleri



Kale Seramik Evleri nin yapımına 1991 yılında başlanmış ve 1996 tarihinde ise teslimi yapılmış ve yaşam başlamıştır. Kale Seramik Evlerinde her zaman güven içinde, huzurla yaşayın diye, 360 derece kapalı devre kamera denetimi, güvenlik bulunmaktadır. Bununla beraber güvenliği sağlanmış kapalı otoparkı mevcuttur. Kale Seramik Evlerinin sosyal donatıları arasında Çocuk oyun alanı ve yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Yüzme havuzu ve Spor salonu bulunmamaktadır. 

Kale Seramik Evleri, Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesinin ve Fatih Ortaokulu'nun tam karşısında ve yürüme mesafesinde, Çengelköy Sahiline 990 metre ve  Çengelköy Vapur İskelesine ise  bin 200 metre uzaklıktadır. Kale Seramik Evleri Boğaziçi Köprüsü’ne ve Alışveriş merkezlerine bir kaç dakika uzaklıktadır.



Kale Seramik Evleri'nde  villa almak, villanızı satmak ve villanızı kiraya vermek için Emlak Talep Formu nu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


uskudar siteleri





çengelköy - 879/78




Yorumlar